Publicado en General, NLP, Positive thinking

El poder dels pensaments

Quotes_Creator_20170904_140432.pngTant si creus que no pots com si dius que creus que pots, en tots dos casos tens raó.

Aquesta frase de Henry Ford és molt habitual en sessions de coaching. I és que els pensaments ens limiten les nostres accions.

I ara us passaré a explicar una anècdota que li va succeir a una alumna meva de natació sincronitzada. Abans de venir a fer natació sincronitzada, ella havia fet ballet clàssic. A l’escola de dansa on ella anava, fer l’espagat era una utopia, només a l’abast d’algunes de les millors alumnes. Després d’estar vuit anys fent ballet, ella només havia aconseguit fer l’espagat en dues ocasions, després d’haver escalfat moltíssim i després d’alguna setmana intensa de treball d’estiraments. Ella va venir contenta a classe, dient que «alguna vegada havia fet l’espagat». Tal com ho deia, jo veia per la seva expressió que ella considerava dificilíssim això de fer l’espagat i que havia de ser per a ella un repte molt important. Vaig posar cara d’aprovació, i vam entrar a l’espai d’entrenament.

ballet-2425703_1920.jpgVam entrar a la piscina. En aquells temps, al Club Natació Kallipolis, moltes vegades coincidíem totes les noies de tots els nivells en el mateix espai, la piscina. Unes a dins de l’aigua, altres a fora esperant el seu torn «d’aigua», i fent exercicis… I la nova alumna va veure com les nenes de 6-8 anys feien l’espagat. Totes. Per molt menudes que fossin. Les que competien feien l’espagat; les del meu grup, que era d’exhibició, totes el feien; les de la selecció no només feien l’espagat, sinó que eren capaces de fer-lo posant el peu de davant a sobre d’una cadira i la resta del cos a terra, i algunes d’elles eren capaces de posar també el peu de darrere a sobre d’una altra cadira, i la pelvis a terra.

Vull dir que la meva alumna va veure que el mínim que tothom feia era l’espagat. Ella, el segon dia, ja el va fer, i el va fer sempre.

Si creus accessibles les coses, les fas. Si les veus inaccessibles, és molt probable que no aconsegueixis fer-les mai, o si les fas, no les tornis a repetir perquè creuràs que és una casualitat.  El pensament positiu et potencia.

Estigues en un entorn que et motivi, i creu en tu mateix/a.

I recorda, les casualitats no existeixen!!

 

Contacta’m aquí

Autor:

Estudiante de la vida. Apoyo a las mujeres. Yoga. Meditación. PNL. Familia.