Publicado en General

Els riscos dels adolescents

L’adolescència és una època que ens sobrepassa com a pares/mares. Kashfia Rahman va fer un estudi, i diu que l’habituació a la presa de riscos : por, estrès, culpabilitat… I com més es posaven en risc, menys els afectava. Ella va estudiar que com més riscos prenien, el cervell canviava i cada vegada els riscos eren més alts.

La conclusió de Kashfia Rahman va ser que, ella també va anar veient com els riscos que ella havia anat prenent eren més alts, això significava que hi ha riscos de tota mena, alguns que posen en perill la salut dels adolescents, altres poden ser un bon incentiu per poder escalar més amunt, també en la investigació o en el món estudiantil o laboral. El que ha descobert és que els riscos són inevitables. De quina manera els prenen, això ja depèn d’ells, de qui estigui al seu costat, i de la influència que en tinguin, de la manera com percebin aquests incentius.

Podem preguntar-nos, com a pares/mares: com podem ajudar els adolescents que tenim a prop a agafar riscos (no a protegir-los!!) que siguin positius i útils per ells i elles?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s