Publicado en General

Carme i Enriqueta Soriano, per fi reconegudes

Les nedadores Carme Soriano i Enriqueta Soriano ara ja tenen un merescut espai a la ciutat

Carme Soriano 2.jpg
Carme Soriano
Enriqueta-Soriano.jpg
Enriqueta Soriano

Carme Soriano i Tresserra , i Enriqueta Soriano Tresserra es van poder fer sòcies del Club Natació Barcelona en una època en què només es podia ser soci del Club Natació Barcelona si s’era home. Van reunir rècords i campionats de natació en totes les modalitats, i van ser les reines absolutes de la natació als anys 30 i 40 del segle passat.

L’espai que Barcelona els dedica és molt a prop de les antigues Piscines i Esports, on molta joventut anàvem a l’estiu a capbussar-nos, unes piscines que en aquelles èpoques tenien plataforma de salts (els recordo altíssims), i on avui en dia hi ha el gimnàs Dir Diagonal.

Wikipedia diu: «El que és més curiós d’aquella època, en què l’esport femení tot començava, és comprovar que Carme Soriano no era especialista de cap prova ni de cap estil perquè en tots va ser capaç de superar rècords anteriors sense entrenaments específics ni sistemàtics. Malgrat les seves gestes tan importants, Carme manifestava que per ella i les seves companyes nedar no suposava un esforç ni un sacrifici, perquè més que un esport, era un joc que practicaven principalment per divertir-se. Algunes nedadores del Club Natació Barcelona que la recorden nedant comenten que a l’aigua era com un peix, aconseguia una harmonia i un lliscar (a l’aigua) que poques vegades havien vist. L’any 1942 es va casar i va deixar de competir per esdevenir mare i esposa.»

Quina llàstima que s’acabés amb el seu casament, oi? Però hem de recordar que eren altres èpoques. Nosaltres agafem el relleu i anem més enllà.

Moltes gràcies, Carme i Enriqueta!

Autor:

Estudiante de la vida. Apoyo a las mujeres. Yoga. Meditación. PNL. Familia.