Publicado en General, Hijos e hiijas, MEDITACIÓN, mindfulness, NLP, pnl, Positive thinking

Autumn is coming / La tardor s’acosta…

Sí, s’acosta la tardor! Època d’una certa nostàlgia per a algunes persones, i és, sens dubte, una de les millors èpoques de l’any a Barcelona.

La temperatura és bona, no fa molt de fred, i plou de manera que neteja l’ambient. Les fulles dels arbres comencen a caure i si ens acostem als boscos o muntanyes que ens circumden, podem començar a veure una àmplia varietat de colors. Els arbres i les muntanyes esclaten els colors càlids del foc. Groc, marró, vermell… que contrastats amb els colors del cel donen una certa sensació de pau, ganes d’interioritzar, de la mateixa manera que ho fa la tristesa, potser per això confonem la tristor amb l’estat de la tardor. Quan estem tristos o tristes ens ve de gust arreplegar-nos, estar sols, meditar, potser plorar…

Si el cos ens demana silenci i retir, segurament és això el que li hem de donar, potser ens anirà bé escoltar-lo. Si és bon moment per meditar, és molt possible que a través d’aquest treball interior ens vagin arribant respostes a les preguntes que ens anem fent i si les escoltem és molt possible que encarem el curs escolar amb noves idees i nous projectes que hem de madurar durant l’any.

mother-and-son-864142_1920.jpgQuè et pot elevar l’ànim?

Medita. Una mica cada dia. Meditar no ocupa lloc. Com que descanses, pots fer-ho traient una estona de la teva son. El rendiment que traurem d’aquesta estona és infinit.

Passeja molt. Fins i tot sota la pluja. No et neguis ara d’adult/a allò que volies fer de nen/a. Era meravellós trepitjar bassals, mullar-nos sota la pluja, recollir fulles caigudes dels arbres… Fes-ho també amb els teus fills… És un bon moment per retrobar-se i gaudir de la riquesa que aporta l’estat brut, despullat d’edat ni de jerarquies, simplement el respecte de persona a persona… Són records per quedaran per sempre. El teu llegat. El seu llegat.

Fes un ram de les fulles que trobis en les teves passejades. Si tens la sort d’estar a prop del bosc, serà meravellós. Si no, a la ciutat també pots trobar fulles i testimonis de la tardor. Un ram que pot tenir fulles seques, i el podem posar al costat de fruits secs com castanyes, nous, avellanes… pot fer un centre de taula molt bonic que ens pot donar molta pau.

Gaudeix del present. De cada segon. De l’avui i l’ara. La tardor és una època de transició. Però… quina època no és de transició?

Autor:

Estudiante de la vida. Apoyo a las mujeres. Yoga. Meditación. PNL. Familia.